Ένας από τους πιο διαδεδομένους και αποτελεσματικούς τρόπους για την προστασία από τα εξωπαράσιτα είναι η χρήση της αντιπαρασιτικής αμπούλας. Για να έχει όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα η αμπούλα πρέπει να γίνει και η σωστή εφαρμογή της. Πώς βάζουμε σωστά την αμπούλα έτσι ώστε να προστατέψουμε το κατοικίδιο μας;
Οι αντιπαρασιτικές αμπούλες προσφέρουν μια πολύ αποτελεσματική προστασία κατά των παρασίτων όμως έχει παρατηρηθεί ότι πολλοί από όσους τις χρησιμοποιούν κάνουν λάθη στην εφαρμογή τους με συνέπεια να περιορίζουν τις δυνατότητες που έχει η αμπούλα για να προστατέψει το σκύλο ή τη γάτα.
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να ξεκινήσουμε εγκαίρως την εφαρμογή αμπούλας στο ξεκίνημα της Άνοιξης στα μέσα του Μάρτη και να κάνουμε συνεχή χρήση έως τα μέσα του Οκτώβρη.
Δεν θα πρέπει ο σκύλος ή γάτα να έχει κάνει μπάνιο για τρεις ημέρες πριν την εφαρμογή της αμπούλας διότι η αμπούλα διαχέεται στο δέρμα μέσω της λιπαρού στρώματος του δέρματος του σκύλου.
Δεν θα πρέπει ο σκύλος ή γάτα να κάνει μπάνιο για τρεις ημέρες μετά την εφαρμογή της αμπούλας ώστε να υπάρξει ο χρόνος για να εξαπλωθεί το υγρό της αμπούλας σε όλη την επιφάνεια του δέρματος.
Για να εφαρμόσουμε το υγρό της αμπούλας θα πρέπει να ανοίξουμε τις τρίχες (σαν χωρίστρα) ώστε να φανεί το δέρμα και να πέσει απευθείας εκεί το υγρό. (Δείτε την παρακάτω εικόνα)
Για 2 ώρες δεν θα πρέπει να σκουπίσουμε ή να ακουμπήσουμε το σημείο όπου εφαρμόστηκε η αμπούλα ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί χωρίς απώλειες.
Θα πρέπει να είμαστε συνεπείς με την ημερομηνία που συμβουλεύει ο κάθε κατασκευαστής για την ανανέωση της αμπούλας και να εφαρμόζουμε το νέο προϊόν στην ώρα του.