Τα ρούχα για τους σκύλους αποτελούν ένα χρήσιμο αξεσουάρ. Πολλές φορές ενώ κάποιος θέλει να φορέσει στο σκύλο το ένα ρούχο, δυσκολεύεται στην επιλογή του μεγέθους. Κάθε σκύλος δεν είναι ίδιος και για το λόγο αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή μας. Ποτέ δεν πρέπει η επιλογή του μεγέθους να γίνει με το μάτι ή στο περίπου, δηλαδή να το αφήσουμε στην τύχη.

Για να επιλέξουμε το σωστό μέγεθος για τα ρούχα του σκύλου πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Υπάρχουν πάρα πολλά μεγέθη ρούχων αφού όπως γνωρίζουμε οι ράτσες των σκύλων είναι πάρα πολλές και η σωματοδομή τους ποικίλει. Επίσης ο διαχωρισμός σε small, medium, large δεν βοηθά καθώς η κάθε εταιρεία επιλέγει τα δικά μεγέθη ανάλογα με τις ράτσες τις οποίες απευθύνεται.

Αν έχουμε ήδη κάποιο ρούχο που κάνει στο σκύλο μας τότε τα πράγματα είναι αρκετά εύκολα. Χρειάζεται μόνο να το μετρήσουμε και να προμηθευτούμε ένα ρούχο με τις ίδιες διαστάσεις.

Αν δεν έχουμε κάποιο ρούχο τότε είναι απαραίτητο να μετρήσουμε το σκύλο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να φορέσουμε ένα ρούχο στο σκύλο μας το οποίο θα έχουμε επιλέξει με το μάτι και όχι μετρώντας το γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να τον στενεύει ή να είναι πολύ φαρδύ και να τον ενοχλεί στο περπάτημα.

Για να μετρήσουμε το σκύλο χρειαζόμαστε μια μεζούρα. Η βασικότερη μέτρηση που πρέπει να κάνουμε είναι για το μήκος της ράχης (εικόνα 1), το οποίο ξεκινά από το σβέρκο έως το σημείο που ξεκινά η ουρά (το σημείο δηλαδή που θα καλύψει το ρούχο). Τα περισσότερα ρούχα κατασκευάζονται έτσι ώστε αν το μήκος της ράχης ταιριάζει στο σκύλο μας τότε ανταποκρίνεται όλο το ρούχο στη σωματοδομή του σκύλου. Για σιγουριά κάνουμε ακόμα μια μέτρηση στο στήθος περιμετρικά, γύρω γύρω, στο μεγαλύτερο σημείο του ώστε να επιβεβαιώσουμε ότι δεν θα τον στενεύει το ρούχο (εικόνα 2). Τέλος προαιρετικά ελέγχουμε και το λαιμό (εικόνα 3).

 

 

 

 

 

 

Μια λίστα με τις ράτσες και το μέγεθος της ράχης που αντιστοιχούν κατά προσέγγιση η οποία όμως θα πρέπει να συνοδευθεί απαραιτήτως και από μέτρηση για την επιλογή του σωστού ρούχου.

Δείτε ακόμη …