Ξαπλωμένος στο πάτωμα της κουζίνας. Κουλουριασμένος σε ένα παλιό παλτό. Στριμωγμένος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου μας. Αυτά είναι όλα τα μέρη όπου ο σκύλος μας μπορεί να κοιμηθεί και μάλιστα πολύ εύκολα. Ωστόσο ενώ ο σκύλος μας μπορεί να κοιμηθεί οπουδήποτε, αυτό δεν σημαίνει ότι έτσι θα έπρεπε να συμβαίνει.

Σαν ιδιοκτήτες και σύντροφοι σκύλων, είναι πολύ σημαντικό να παρέχουμε στο σκύλο μας με ένα ζεστό και άνετο κρεβάτι μια θέση που μπορεί να αποσυρθεί το βράδυ και να πάρει έναν υπνάκο στη διάρκεια της ημέρας.

Ποια είναι τα οφέλη του να έχει ο σκύλος μας το δικό του κρεβάτι
Παρακάτω, παραθέτουμε μερικούς μόνο από τους λόγους που ένα κρεβάτι σκυλιών μπορεί να ωφελήσει τόσο εμά όσο και το σκύλο μας.

1. Το Μαξιλάρι
Ένα καλό κρεβάτι σκύλου θα παράσχει στο κατοικίδιο ζώο μας ένα μαλακό και άνετο μέρος για να ξεκουραστούν οι αρθρώσεις και τα οστά του. Αυτό γίνεται όλο και πιο σημαντικό όσο μεγαλώνει σε ηλικία.

2. Η Μόνωση
Τα κρεβάτια σκύλων προσφέρουν μια σημαντική πηγή μόνωσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα και του καλοκαιριού, που ενεργεί ως ένα προστατευτικό στρώμα μεταξύ του ψυχρού πατώματος ή του καυτού εδάφους.

3. Οι Τρίχες και οι Οσμές
Το κρεβάτι σκύλων μπορεί να βοηθήσει να κρατήσουμε το σπίτι μας καθαρό όσο το δυνατόν περισσότερο αφού έτσι οι τρίχες και οι δυσάρεστες οσμές συγκεντρώνονται σε έναν ενιαίο χώρο, ενώ θα αποθαρρύνει τα κατοικίδια να έρχονται σε επαφή με την ταπετσαρία του καναπέ ή τα χαλιά.

4. Ο Προσωπικός χώρος
Ως μέλος της οικογένειά μας, το σκυλί μας χρειάζεται ένα χώρο ώστε να νιώθει ασφαλές, προστατευμένο και χαλαρό. Παρέχοντας στο σκύλο μας το δικό του κρεβάτι, τον βοηθάμε να αισθανθεί ότι του αναλογεί ένα αξιόλογο και ισάξιο μέρος του σπιτιού μας.

Πώς να επιλέξουμε ένα κρεβάτι σκυλιών
Τώρα που ξέρουμε ότι το σκυλί μας χρειάζεται το δικό του κρεβάτι, πώς να επιλέξουμε το σωστό; Για να επιλέξουμε το καλύτερο κρεβάτι για το σκυλί μας, θα πρέπει να εξετάσουμε τους ακόλουθους παράγοντες:

1. Το Μέγεθος
Είναι σημαντικό να επιλέξουμε ένα κρεβάτι που είναι αρκετά μεγάλο για να χωρέσει το σώμα του σκύλου μας όταν απλώνεται. Μετράμε το σκύλου μας, και επιλέγουμε ένα κρεβάτι 10 εκατοστά μεγαλύτερο. Για τη σωστή επίλογή δείτε εδώ: Πώς θα διαλέξω το σωστό μέγεθος για το κρεβάτι του σκύλου

2. Η Ευκολία Καθαρισμού
Μπορούμε να επιλέξουμε ένα αδιάβροχο κρεβάτι για εύκολο καθαρισμό ή ένα οικονομικό κρεβάτι ώστε να μπορούμε με ευκολία να το αντικαταστήσουμε. Το πλύσιμο σε χαμηλές θερμοκρασίες που συστήνεται για τα κρεβάτια δεν εξαφανίζει τα μικρόβια. Καλό είναι να χρησιμοποιούμε παράλληλα και κάποιο αντιμικροβιακό προϊόν απόσμησης.

3. Ο Χώρος που θα βρεθεί
Αν ο σκύλος μας κοιμάται έξω, θα πρέπει να επιλέξουμε ένα κρεβάτι που αντέχει στη μούχλα τους μύκητες και άλλους περιβαλλοντικούς κινδύνους για να μην του προκαλεί προβλήματα υγείας. Καλό είναι να το αντικαθιστούμε όσο το δυνατόν πιο νωρίς.

4. Η Ποιότητα
Εάν μας το επιτρέπουν τα οικονομικά μας θα πρέπει να κοιτάξουμε για ένα κρεβάτι φτιαγμένο από ανθεκτικά, υλικά υψηλής ποιότητας. Στην αντίθετη περίπτωση είναι προτιμότερο να μπορούμε να το αλλάξουμε συχνά αντί να διατηρούμε ένα καλό κρεβάτι που όμως έχει φθαρεί ή έχει συσσωρεύσει μικρόβια.

Οι άνθρωποι περνάμε το ένα τρίτο της ζωής μας στο κρεβάτι και το να κοιμόμαστε είναι σημαντικό. Το ίδιο ισχύει και για τα σκυλιά και ακόμη περισσότερο. Τους οφείλουμε ένα ασφαλές, άνετο μέρος για να κοιμηθούν ή απλά να χαλαρώνουν με την οικογένεια μας. Ευτυχώς τα κρεβάτια σκυλιών είναι πολύ φθηνότερα από ό, τι τα ανθρώπινα κρεβάτια, αλλά αξίζει κάθε ευρώ που ξοδεύουμε.

Δείτε ακόμη …