Όλο και περισσότεροι σκύλοι κυκλοφορούν ανάμεσα μας ντυμένοι με όμορφα, μοντέρνα και αξιοπρόσεκτα ρούχα. Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται για το αν πρέπει τα σκυλιά να φοράνε ρούχα. Ας δούμε μερικούς από τους λόγους που μπορούν να κάνουν το ντύσιμο του σκύλου απαραίτητο αλλά και πολύ ευχάριστο.

1. Ο σημαντικότερος λόγος είναι γιατί κάνει κρύο. Δεν είναι όλοι οι σκύλοι γεννημένοι για να αντέχουν το κρύο. Ένα Τσιουάουα μια κρύα παγωμένη νύχτα νοιώθει στην κυριολεξία όπως ένας Μεξικάνος στην Αλάσκα. Χρειάζεται το μπουφάν του.

2. Η βροχή μπορεί να γίνει εκτός από ενοχλητική και επικίνδυνη όταν κάνει ψύχρα. Ένα αδιάβροχο κρατά το σκύλο μας στεγνό ώστε να μην στέκεται η παγωμένη  βροχή επάνω του.

3. Μετά το κούρεμα επιβάλλεται κατά τους χειμερινούς μήνες να ντυθεί ο σκύλος μας. Η ξαφνική απώλεια του ζωτικού για την καλή υγεία του τριχώματος μπορεί να έχει άσχημες συνέπειες για τον οργανισμό του οπότε ένα πουλοβεράκι είναι αναγκαίο.

4. Εκτός από το θέμα της ζεστασιάς, η απώλεια του τριχώματος του σκύλου του δημιουργεί αρνητική ψυχολογία καθώς το ένστικτο του, του υπενθυμίζει ότι στερήθηκε κάτι χρήσιμο για την επιβίωσή του. Οι έμπειροι groomers συνηθίζουν να ντύνουν το σκύλο μετά το κούρεμα ακόμη και τους θερμότερος μήνες έστω και με ένα ελαφρύ φανελάκι.

5. Οι σκύλοι λατρεύουν το γίνονται αποδεκτοί από τον περίγυρό τους. Όταν πηγαίνουμε βόλτα το σκύλο μας και μας σταματάνε στο δρόμο για να τον χαϊδέψουν είναι κάτι πολύ ευχάριστο για εκείνον. Πόσο μάλλον όταν τα χάδια συνοδεύονται από επιφωνήματα θαυμασμού για το κομψό στυλ του.

6. Σε όλους μας συμβαίνει ο σκύλος μας να προσπαθεί να αντιγράψει τις κινήσεις μας και να μας ακολουθεί κατά πόδας.  Μας δείχνει την αγάπη του και θέλει να ταυτιστεί μαζί μας. Το ντύσιμο είναι ένα ακόμη ευχάριστο παιχνίδι του «κάνω ότι κάνεις».

7. Θέλουμε όμως και εμείς να ταυτιστούμε με σκύλο μας και να δείξουμε σε όλους πόσο σημαντικός είναι για εμάς. Ντύνουμε το σκύλο μας και μετά προσπαθούμε να επιλέξουμε και για μας κάτι αντίστοιχο σε χρώμα και σε στυλ.

8. Τα ρούχα είναι ένας τρόπος να αναδείξουμε την προσωπικότητα του σκύλου όπως συμβαίνει και με εμάς. Ένα ρούχο μπορεί να φωνάξει ότι ο σκύλος μας είναι δραστήριος, παιχνιδιάρης, αθλητικός, ντροπαλός, έξυπνος ή ακόμα και ότι είναι το μωρό μας όπως συνήθως συμβαίνει.

9. Κάπως πρέπει να σπάσουμε και τη ρουτίνα και τη δική μας και του σκύλου μας. Η ζωή του σκύλου μπορεί να γίνει μονότονη με καθορισμένο ύπνο, φαγητό και βόλτα. Κάπου εκεί παρεμβαίνουμε εμείς με τα παιχνίδια και τα χάδια μας και γιατί όχι και με ένα ρουχαλάκι που θα τονώσει τη διάθεση και των δυο μας.

10. Η όλη διαδικασία του μετρήματος του σκύλου για την επιλογή του ρούχου, το ψάξιμο, το ντύσιμο και η περιποίηση αυξάνουν ακόμη περισσότερο το χρόνο που περνάμε και μοιραζόμαστε μαζί με το σκύλο μας.

11. Δεν υπάρχει καλύτερο πρόσωπο για να υποστηρίξει ότι κάνουμε από το σκύλο μας. Μπορούμε να τον ντύσουμε στα χρώματα της αγαπημένης μας ομάδας. Μπορούμε να τον ντύσουμε παρανυφάκι στο γάμο μας. Μπορούμε να συνδυάσουμε την αποκριάτικη στολή μας με μια αντίστοιχη δικιά του. Εμείς οι δυο σαν ένα!

12. Πάντα ένα ωραίο ντύσιμο του σκύλου όπως επίσης και δικό μας δίνει την ευκαιρία για μια απίθανη φωτογραφία που θα τη θυμόμαστε για πάντα, θα τη στολίσουμε στο δωμάτιο μας, θα τη στείλουμε στους φίλους μας και θα χρωματίσει τις κάρτες μας και τις ευχές για γιορτές όπως τα Χριστούγεννα. Οι φωτογραφίες με ένα τετράποδο Άγιο Βασίλη στην αγκαλιά μας είναι από τους πιο όμορφες που υπάρχουν.

Και μην ξεχνάτε. Στο email μας [email protected] αλλά και στο facebook στο www.facebook.com/pet.accessories.gr περιμένουμε πάντα τις δικές σας φωτογραφίες με το ντυμένο σκύλο σας για να τις θαυμάσουμε αλλά και εάν το επιθυμείτε να τις δημοσιεύσουμε!

Δείτε ακόμη …