Ποιές ήταν οι δημοφιλέστερες ράτσες σκύλων για προηγούμενο το έτος; Σύμφωνα με τις αναζητήσεις για τις διάφορες ράτσες σκύλων στο Google αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube και το Instagram εδώ ειναι η λίστα με τις 15 ράτσες που απασχόλησαν περισσότερο τους χρήστες του διαδικτύου (ειδικούς ή απλά περίεργους) για τη χρονιά που πέρασε.

Η παρακάτω λίστα αφορά τις μόνο τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο και συνοψίζει το ενδιαφέρον που υπήρξε από όλους τους χρήστες εξειδικευμένους και μη.
Για την επισημη λίστα της Παγκόσμιας Κυνολογικής Ομοσπονδίας δείτε εδώ: Οι πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στο κόσμο

1. Golden Retriever

Η ράτσα των Γκόλντεν Ριτρίβερ είναι ευγενική, φιλική και με αυτοπεποίθηση. Τα Γκόλντεν Ριτρίβερ έχουν το ζωηρό και πιστό πνεύμα ενός σκύλου που «παραμένει παιδί». Είναι τα ιδανικά σκυλιά για μια οικογένεια ενώ επίσης είναι όμορφα, πιστά, έξυπνα και προσφέρουν ατελείωτες ώρες διασκέδασης! Συμπεριφέρεται εξίσου καλά και στους ξένους εκτός από τα γνωστά του πρόσωπα και το γεγονός αυτό δεν το κάνει καλό σκύλο φύλακα. Διαθέτει υψηλή νοημοσύνη, εκπαιδεύεται εύκολα και είναι υπάκουο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως κυνηγόσκυλο, οδηγός, στην αναζήτηση συντριμμιών και στην ανίχνευση ναρκωτικών ουσιών, εξαιτίας της κοινωνικότητας, της ηρεμίας και της θέλησης για μάθηση που το χαρακτηρίζει.

2. Shih Tzu
Όταν ένα Σιχ Τζου εμφανίζεται με περιποιημένα μαλλιά και άψογη εμφάνιση μπορεί να μοιάζει με ένα σκυλί που ταιριάζει μόνο για τη βασιλική ζωή καθισμένο αλαζονικά σε ένα μεταξωτό μαξιλάρι. Αλλά τα Shih Tzu δεν είναι σνομπ ούτε στο ελάχιστο! Έχουν εκτραφεί για αιώνες όχι μόνο για την όμορφη μεταξένια γούνα τους αλλά για ιδανικούς συντρόφους για να μας συντροφεύουν μια κρύα νύκτα μαζί στον καναπέ και για να αγαπούν τις οικογένειές τους.

 

3. Rottweiler
Τα Ροτβάιλερ είναι από τα πιο αγαπητά σκυλιά συντροφιάς τόσο για την οικογένεια όσο και για όσους ζουν επικίνδυνα στις στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις. Είναι υπερπροστατευτικά και συχνά μπορεί να γίνουν επιθετικά για το λόγο αυτό αλλά με τη σωστή εκπαίδευση αναδεικνύουν τον εκπληκτικό χαρακτήρα τους. Τα Ροτβάιλερ έχουν αυτοπεποίθηση είναι γενναία, αξιόπιστα, δυνατά και εύρωστα

 

4. Chihuahua
Τα Τσιουάουα είναι τα μικρότερα σκυλιά στον κόσμο αλλά η προσωπικότητά και η αξιοπιστία τους είναι πολύ μεγαλύτερη από το μέγεθός τους. Οι συμπαθέστατες αυτές φάτσες με τα υπέροχα μεγάλα αυτιά τους και τα τεράστια μάτια μπορούν να παίξουν με πολύ μεγαλύτερα σκυλιά. Προέρχονται από το ζεστό και ηλιόλουστο Μεξικό και είναι αρκετά μικρά για να κρυώσουν γρήγορα για αυτό αγαπούν να κουρνιάζουν στο πιο ηλιόλουστο σημείο του σπιτιού.

 

5. French Bulldog
Τα Γαλλικά μπουλντόγκ αποκαλούνται και σκυλιά – νυχτερίδες και μωρά μπουλντόγκ. Είναι ακαταμάχητα συμπαθητικά. Δεν είναι πολύ φασαριόζικα και δεν ζητούν πολλά, μια γρήγορη βόλτα, όταν δεν κάνει πολλή ζέστη και όλη την αγάπη σας και γαλλικό μπουλντόγκ σας θα σας αγαπά με κάθε κομμάτι του μικροσκοπικού μυώδες σώματός του. Συντροφεύει καλλιτέχνες όπως οι Lady Gaga, Leo DiCaprio, Reese Witherspoon.

 

6. Labrador Retriever
Τα Λαμπραντόρ Ριτρίβερ είναι τα πιο δημοφιλή σκυλιά στις Ηνωμένες Πολιτείες για 24 συναπτά έτη και δεν υπάρχει κανένα σημάδι ότι θα τα ξεπεράσει κάποια άλλη ράτσα. Είναι  έξυπνα, δραστήρια σκυλιά που το πρώτο τους μέλημα είναι να ευχαριστήσουν τους ανθρώπους που τα συντροφεύουν. Δεν είναι μόνο η κορυφαία επιλογή για τις ομάδες αναζήτησης και διάσωσης αλλά είναι επίσης εξαιρετικοί σκύλοι-οδηγοί για τυφλούς. Πώς να μην τα αγαπήσεις;

 

7. Pug
Μόλις το ρυτιδωμένο, κοντόχοντρο Παγκ με τα γιγαντιαία μάτια του, το κωμικό πρόσωπο και αξιαγάπητο γυρτό κεφαλάκι του έρθει στην αγκαλιά σου θα το αγαπήσεις για πάντα. Αυτά τα ανθεκτικά σκυλιά είναι μία από τις αρχαιότερες φυλές και σίγουρα έχουν αίσθηση του χιούμορ. Θα κάνουν οτιδήποτε χαριτωμένο ή αστείο γιατί ευτυχισμένα όταν βρίσκονται στο κέντρο της προσοχής ενώ θα είναι στεναχωρημένα όταν αισθάνονται ότι αγνοούνται.

 

8. Pomeranian
Όταν ο Μιχαήλ Άγγελος ζωγράφισε την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα, τον συντρόφευε το Πομεράνιαν του. Ο Μότσαρτ αφιέρωσε μια από άριες του στο Πομεράνιαν  του ενώ ο Σοπέν εμπνευσμένος από το Πομεράνιαν έγραψε το “Βαλς των Μικρών Σκυλιών”. Το Πομεράνιαν του Ισαάκ Νεύτωνα μασούσε τα χειρόγραφά του. Τα Πομεράνιαν είναι εξαιρετικά ευφυή και αγαπούν να κάνουν παρέα με τους ανθρώπους τους. Συντροφεύουν διαχρονικά μερικούς από τα παγκοσμίως πιο έξυπνους και πιο δημιουργικούς στοχαστές, και καλλιτέχνες.

9. Cane Corso
Το Κάνε Κόρσο είναι ένα σκυλί με σοβαρή συμπεριφορά και εμφάνιση. Είναι επιβλητικό, όμορφο, αθλητικό και δίνει μια αναμφισβήτητη αίσθηση ασφάλειας και εμπιστοσύνης. Το παρουσιαστικό του μοιάζει με σωματοφύλακα και πράγματι τα Κάνε Κόρσο είναι σκύλοι φρουράς στην Ιταλία εδώ και αιώνες ενώ η παρουσία τους αναφέρεται ακόμη και σε μάχες. Το όνομά τους προέρχεται από τη λατινική λέξη φύλακας ή προστάτης. Δένεται με τον άνθρωπο και το μόνο που μπορεί να το λυγίσει είναι η εγκατάλειψη.

10. Beagle
Τα λαγωνικά Μπιγκλ είναι χαρούμενα, παιχνιδιάρικα και ήρεμα σκυλιά. Ακολουθούν τη μύτη τους οπουδήποτε, έχουν πάνω από 220 εκατομμύρια δέκτες μυρωδιάς (οι άνθρωποι έχουν μόνο 5 εκατομμύρια) και βρίσκονται συχνά με τη μύτη τους στο έδαφος. Δεδομένου ότι είχαν εκτραφεί για το κυνήγι σε ομάδες  αγαπούν να είναι με άλλους ανθρώπους και σκύλους. Συμβιώνουν εξαιρετικά με τα παιδιά και τους αρέσουν τα παιχνίδια, τα χάδια και η συντροφιά.

11. Australian Shepherd
Ο Αυστραλός ποιμενικός είναι ένα πανέξυπνο σκυλί με εντυπωσιακό τρίχωμα και μάτια. Παλιότερα έβοσκαν ζώα αποκλειστικά αλλά μεταπολεμικά η φυλή απογειώθηκε καθώς αυτά τα πληθωρικά και πανέμορφα σκυλιά πρωταγωνιστούσαν στα ροντέο και στα γουέστερν. Διακρίνονται ως σκύλοι οδηγοί, σκυλιά θεραπείας, ανιχνευτές ναρκωτικών, σκύλοι αναζήτησης και διάσωσης και φυσικά ως κατοικίδια οικογένειας.

 

12. Yorkshire Terrier
Τα Γιορκσάιρ Τεριέ έχουν μια κορυφαία προσωπικότητα σε ένα μικροσκοπικό σώμα. Τα ζωηρά κοτσιδάκια τους και τα μακριά μεταξένια μαλλιά τους δίνουν μια κομψή εμφάνιση η ενώ αστραφτερή προσωπικότητά τους, τα κάνουν ένα καλό σύντροφο για όλους. Είναι οι τέλειοι σύντροφοι ταξιδιού ή συγκατοίκησης λόγω της ικανότητάς τους να προσαρμοστούν σε μικρούς χώρους. Είναι πολύ ευαίσθητα στα συναισθήματα του ανθρώπου τους.

 

13. American Bulldog
Το αμερικανικό μπουλντόγκ αγαπά τους ανθρώπους και τα παιδιά αλλά όχι και τις γάτες. Αρχικά ήταν σκυλιά για αγροκτήματα και είναι η δραστήρια και αθλητικά. Ζουν ευτυχισμένα ως σκύλοι οικογένειας. Η ιδανική ζωή για αυτά είναι το τρέξιμο και το παιχνίδι στην αυλή και μετά η ξεκούραση στο σαλόνι με την οικογένειά τους για το υπόλοιπο της νύχτας. Του αρέσει η ζέστη γιατί έχει κοντό τρίχωμα και κρυώνει εύκολα.

 

14. Chow Chow
Το Τσόου Τσόου είναι ένα μεγαλοπρεπές σκυλί με τρίχωμα σαν του λιονταριού και βασιλικό ιστορία. Ο Chow Chow ήταν η αυτοκρατορικός σκύλος της Κίνας και λέγεται ότι ένας αυτοκράτορας είχε 2.500 έξω από το παλάτι του ως μια επίδειξη εντυπωσιασμού και την ασφάλειας. Αιώνες αργότερα ένας άλλος «βασιλιάς» ο βασιλιάς της ποπ Elvis Presley είχε ως αγαπημένο κατοικίδιο ένα Τσόου Τσόου.

 

15. Bull Terrier
Με το χαρακτηριστικό κεφάλι αυγό, το επίπεδο κρανίο τα μυτερά αυτιά και τα βυθισμένα μάτια το Μπούλ τερριέ έχει μοναδική φυσιογνωμία. Το ότι είναι δραστήρια τα καθιστά ιδιαίτερα καλούς συντρόφους για φυσιολάτρες και αθλητικούς ανθρώπους που έχουν διάθεση για ασταμάτητη δράση. Είναι γενναία, ανεξάρτητα, πεισματάρικα και για το λόγο αυτό δεν θεωρούνται κατάλληλα για έναν άπειρο ιδιοκτήτη σκύλου αλλά αν εκπαιδευτούν γίνονται ιδανικά για τα παιδιά και την οικογένεια.

 

Δείτε επίσης:
Οι πιο δημοφιλείς ράτσες σκύλων στο κόσμο

Οι πιο έξυπνοι σκύλοι

13 σημάδια αγάπης από το σκύλο μας!
10 Γεγονότα που γνωρίζουν μόνο όσοι έχουν σκύλο

Δείτε ακόμη …