Υπάρχουν κάποια πράγματα που όσοι έχουμε σκύλο δεν πρέπει να βγάζουμε ποτέ από το μυαλό μας για να ζούμε μαζί του ευτυχισμένα και να απολαμβάνουμε την παρουσία του στη ζωή μας. Εδώ είναι μερικά από τα γεγονότα αυτά.

1. Οι σκύλοι δεν ζουν όσο εμείς
Είναι λυπηρό το γεγονός  αλλά αληθινό. Ενώ μπορούμε να ζήσουμε 70 ή 80 χρόνια τα σκυλιά ζουν μόνο για 10 ή 20 χρόνια. Ωστόσο αυτό το σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα είναι αρκετό για να αλλάξει τη ζωή μας για πάντα και θα πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αξιοποιήσουμε το χρόνο μαζί  τους.

2. Οι σκύλοι λατρεύουν να μας κάνουν ευτυχισμένους
Στα σκυλιά αρέσει να μας βλέπουν να χαμογελάμε και αν κάνουν κάτι που μας έκανε να γελάσουμε θα το κάνουν ξανά και ξανά. Επίσης όταν τους μαθαίνουμε νέες δεξιότητες και κόλπα, ενισχύουμε το δεσμό μας με το σκύλο μας.

3. Οι σκύλοι μειώνουν το στρες
Έχει αποδειχθεί ότι τα σκυλιά βοηθούν στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων καθώς μας κινητοποιούν να βγούμε έξω να κάνουμε περιπάτους μαζί τους και να ασκηθούμε. Ο συναισθηματικός δεσμός που νιώθουμε προς τα κατοικίδια που μας συντροφεύουν, μας βοηθά να χαλαρώσουμε από το στρες ενώ επίσης μειώνεται και ο καρδιακός ρυθμός μας.

4. Οι σκύλοι δείχνουν την εκτίμησή τους για όλα
Είναι ένα από τα πιο θαυμαστά πράγματα που κάνουν τα σκυλιά. Θα δείξουν την εκτίμησή τους για κάθε μικρό πράγμα που κάνουμε για εκείνα, ότι κι αν είναι αυτό το πράγμα. Μπορεί να μην το παρατηρήσουμε καν αλλά το κάνουν. Δείχνουν πραγματικά την εκτίμησή τους.

5. Στους σκύλους αρέσει να κάνουν τους ανθρώπους να νοιώθουν καλύτερα
Έχει αποδειχθεί ότι τα σκυλιά ανταποκρίνονται πραγματικά στα ανθρώπινα δάκρυα και ότι θα προσπαθήσουν να καθησυχάσουν ένα ταραγμένο άτομο, επίσης θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν ακόμα και κάποιον ξένο.

6. Οι σκύλοι δεν καταλαβαίνουν τη γλώσσα μας αλλά μπορούν να μας κατανοήσουν
Τα σκυλιά δεν καταλαβαίνουν πραγματικά τις ομιλίες μας. Μπορούν να αντιληφθούν κάποιες βασικές λέξεις όπως το κάτσε και το έλα και να ανταποκριθούν στη φωνή και τη γλώσσα του σώματος μας. Ωστόσο πάντα τα σκυλιά έχουν κάποια ιδέα για το τι αισθανόμαστε, το πώς νοιώθουμε και για το τι προσπαθούμε να τους πούμε.

7. Οι σκύλοι δεν μπορούν να μιλήσουν, αλλά τα πρόσωπά τους τα λένε όλα
Είναι πραγματικά λυπηρό που τα σκυλιά δεν μπορούν να μας μιλήσουν αλλά είναι επίσης παρήγορο ότι δεν χρειάζεται να το κάνουν. Τα σκυλιά έχουν την τάση να είναι πολύ εκφραστικά μπορούμε σχεδόν πάντα να ξέρουμε τι θέλει ένα σκυλί μόνο από το βλέμμα στο πρόσωπό του.

8. Τα σκυλιά δεν αλλάζουν τη συμπεριφορά τους εκτός εάν υπάρχει λόγος
Αν ο σκύλος μας ξαφνικά αλλάξει τη γενική συμπεριφορά του είναι πιθανόν άρρωστος. Αν συμπεριφέρεται διαφορετικά ή πιο επιθετικά έναντι ενός ατόμου, ίσως να πρέπει να εμπιστευτούμε τη διαίσθηση του σκύλου μας.

9. Στους σκύλους δεν αρέσει να μένουν μόνοι τους
Στα σκυλιά δεν αρέσει να μένουν μόνα τους, δεν τους αρέσει να μας βλέπουν να απομακρυνόμαστε ακόμη και αν απλώς αλλάζουμε δωμάτιο. Θέλουν να κολλάνε στο πλευρό μας όλη την ώρα και ποτέ να μην μας αφήνουν. Οπότε ας μην τα κατηγορούμε όταν γυρνάμε στο σπίτι και βλέπουμε να έχουν γίνει ένα κουβάρι με τα μαξιλάρια καναπέ!

10. Οι σκύλοι προσέχουν πάντα τα νώτα μας
Ο σκύλος μας είναι πάντα προστατευτικός, παρακολουθεί κάθε μικρό πράγμα που συμβαίνει γύρω μας, μπορεί να αισθανθεί τον κίνδυνο και ότι θα κάνει τα πάντα για να μας προστατεύσει. Θα σταθεί πάντα ανάμεσα σε εμάς και σε ότι μπορεί να μας απειλεί, ποτέ δεν θα μας αφήσει να αμυνθούμε ή να παλέψουμε μόνοι μας, θα είναι πάντα στο πλευρό μας σαν ασπίδα μας.

Δείτε ακόμη …